Greške u izgovoru španskog jezika

Mislite da ste savršeno savladali izgovor španskog jezika? Pročitajte naš članak, pogledajte video i proverite svoje znanje.

Često mislimo da španski nije jako komplikovan jer slično funkioncioniše kao srpski, bar što se čitanja tiče. Takođe, poznat nam je iz španskih, to jest, latinoameričkih serija, te skoro svako zna da prozbori koju reč na španskom. A uglavnom je to: Yo soy tu madre.

Međutim, tokom godina predavanja španskog jezika u Srbiji primetili smo da u čitanju i u izgovoru postoje određeni glasovi i pravila u španskom jeziku koji predstavljaju problem kod polaznika čiji je maternji jezik srpski. S obzirom da se greške iznova ponavljaju kod polaznika koji se ne poznaju i nisu bili na istim kursevima, zaključili smo da su ove greške najverovatnije uslovljene maternjim jezikom i načinom na koji naš mozak obrađuje grafeme, to jest, slova.

U tom smislu skoncentrisali smo se na zvuke u španskom jeziku koji kod nas ne postoje, s jedne strane, i slova koja predstavljaju drugačije zvuke nego što je to slučaj u srpskom jeziku, s druge strane.

Koja su to slova u pitanju?

Izdvojili smo sledeća slova španskog alfabeta: c, g, h, j, ll, q, r, v, y, z.

Video – Greške u izgovoru španskog jezika

U videu pogledajte na koji način se pomenuta slova izgovaraju i primere ovih zvukova u španskom. Kristijan će vam u videu i objasniti koji to zvuci postoje u srpskom, a u španskom ne, i obrnuto.

Takođe možete postaviti i prevod videa na srpski, španski ili engleski.

Ukoliko vam se video svideo, možete nam ostaviti komentar ispod samog videa, ili dati “lajk”. Takođe, pišite nam ako želite da obradimo još neku temu iz španskog jezika.

Učimo zajedno!

Predstojeći kursevi španskog jezika

Leave a Reply

Your email address will not be published.